Mat, dryck och smaker har alltid varit en essentiell del av mitt liv. Så när en karriär inom alkoholhandeln ledde vidare till en karriär inom dagligvaruhandeln kändes det till en början mest naturligt. Men livets alla vägskäl ledde till att jag helt plötsligt insåg att jag hade tagit mig framåt och uppåt men kanske inte nödvändigtvis i den riktning jag hade tänkt mig. Och till slut stod jag inför ännu ett vägskäl som såg ut att ta mig ännu längre bort ifrån kärnan. Det var dags att ta ett avgörande beslut: Fortsätta att uppfylla andras drömmar eller våga satsa på att uppfylla mina egna.

Vid den här tiden började ölkulturen i Sverige blomma upp ordentligt och det börjades brygga öl på spisar i var och vart annat kök. Och vårt kök var inget undantag! Den som inte ville koka själv men var intresserad av att handla kunde hitta nya spännande sorter med de ibland mest otänkbara smaker. Kul! Samtidigt kände jag att det saknades öl på marknaden för oss som inte vill att varje drucken öl behöver vara en bombastisk smakexplosion men samtidigt vill ha något mer än bara ”en stor stark”. Drömmen om RÅÅ Bryggeri började anta lite mer fast form men för att ha lite mer med mig i bagaget än ett antal lyckade köks-kok började jag läsa till bryggare på Skandinaviska Bryggarskolan i Köpenhamn.

I mitten av 2015 hade jag turen att komma i kontakt med några personer i näringslivet som trodde på min idé - RÅÅ Bryggeri kunde äntligen gå från idé till verklighet. Och efter månader av hårt arbete och många timmars svetsande står nu södra Sveriges största och mest högteknologiska bryggverk på plats! Vi fokuserar på att brygga öl av ekologiska råvaror och vårt hjärta ligger i den europeiska öltraditionen men med influenser från den moderna ölvärlden. En RÅÅ öl ska vara en öl med smaker som många kan känna igen sig i.
  
Ett traditionellt öl men med en twist – helt enkelt!
/ Nicolai Gyllström