eko-logiskt

När vi väl hade bestämt oss för att dra igång vårt bryggeri var det ett enkelt beslut att fatta att vår öl inte bara ska vara god, den ska även vara ekologisk. För när man nu har möjligheten att göra något från grunden så vill man ju att den grunden ska vara så bra och hållbar som möjligt.

Vägen till ekocertifieringen har definitivt inte varit någon lätt nedåtsluttande landsväg på Skåneslätten. Till en början gick associationerna mer till den väg vi av misstag hamnade på ute på landsbygden i Sydafrika för många år sedan. En gropig grusväg som blev till två ännu gropigare hjulspår upp för en kulle och som till slut klipptes av av en vägbom mitt ute i ingenstans. Vid vägbommen hade vi inget val annat än att göra helt om och ta oss ner för kullen samma väg som vi kom. Men med eko-certifieringen lät vi oss inte stoppas - vi skulle nå i mål. Och det gjorde vi! Så nu kan vi stolt skryta med att vi är ett av Sveriges största ekologiska bryggerier.

 
Etiketter: ekologiskt

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln